De anti-Sonja-Bakker-Snickertaart

 

Bodem:

200 gr Digestives (van die koekjes van verkade zonder smaak weetjewel)

35 gr licht bruine suiker

120 gram roomboter

 

Fudge-laag:

120 gram roomboter

120 gram pure chocolade

70 gram bloem

6 gram cacao

3 gram bakpoeder

Snufje zout

100 gram suiker

1 ei

1 eigeel

1 theelepel vanille extract

250 gram Snickers, in plakjes

 

Roomkaas-laag:

300 gram Monchou

70 gram suiker

1 ei

1 eiwit

1 theelepel vanille extract

 

Glazuur:

60 gram melkchocolade

50 ml slagroom

 

We gaan beginnen. Verwarm de oven voor op 175 graden. De volgende stap is de bodem. Men neme een bakvorm en die vet hij in. Stamp de Digestives fijn en smelt de boter in een pannetje. Voeg beide samen met de suiker. Maak hier een lekker papje van, giet het in de bakvorm en druk het stevig op de bodem en de rand aan met een lepel. Gefeliciteerd! De bodem is bijna klaar! Nog 5 minuten in de oven en dan kun je door naar het volgende level: de Fudge-laag (laat de oven wel aanstaan na het bakken van de bodem).

De Fudge-laag:
Smelt de chocolade en boter au bain-marie (voor de leken onder ons: de chocolade en boter in een kom doen die je in een pan met kokend water zet zodat het smelt maar niet aankoekt/aanbrandt), goed doorroeren en even laten afkoelen.
Meng met een mixer het ei, het eigeel en de suiker tot het wat dik wordt. Mix de vanille en het chocolademengsel erdoor. Voeg de bloem, cacao, bakpoeder en het zout toe. Meng goed door elkaar en giet het in de bakvorm. Bak ±15 min. Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen (wederom de oven aan laten staan). Verdeel de Snicker (in stukjes) erover. Geweldig! Nu heb je de Fudge-laag!

De Roomkaas-laag:
Meng met de mixer de Monchou en de suiker in een kom. Voeg de vanille, het ei en het eiwit toe. Verspreid dit mengsel over de Snickers.
Bak de taart weer voor 15 minuten en laat de taart afkoelen. De oven kan uit (nu wel).

Het glazuur:
Smelt de chocola met de slagroom, au bain-marie (lol je weet nu wat het is). Goed mengen en over de taart uitstrijken.
zet de taart in de koelkast tot hij goed is afgekoeld.

Waarschuwing: dit is niet voor de kleine, ongeoefende maag bedoeld. Eet dus met mate!

Volgens B.A. Baracus dan. Hij heeft altijd gelijk. Doei.

0